2020-03-15 03:49Pressmeddelande

Kramar tog svenskar till World Tour-final - för första gången

Alexander Annerstedt och Martin Johansson under World Tour 1-star i Langkawi, Malaysia. Foto: Karin Backström.Alexander Annerstedt och Martin Johansson under World Tour 1-star i Langkawi, Malaysia. Foto: Karin Backström.

Ett svensk herrlag har för första gången i beachvolleyhistorien gått till final i en World Tour-tävling.

– Oj, vad nervös jag var på slutet av semifinalen, säger Martin Johansson.

Nu väntar finalen senare under söndagsmorgonen, svensk tid.

 

Mitt i natten mot söndag, svensk tid, eller snarare mitt på söndagen i den malaysiska värmen, stod Alexander Annerstedt och Martin Johansson för den historiska svenska bedriften.

 

I semifinalen i Langkawi World Tour 1-star mötte de Kaewsai Dunwinit/Sukto Prathip, Thailand – samma lag som de snöpligt förlorade mot efter jämnast möjliga siffror i den första gruppspelsmatchen. Men den matchen blev nu till en viktig erfarenhet för svenskarna.

 

– En del i vår nya gameplan var att serva betydligt tuffare än vad vi gjorde i den första matchen, och det hjälpte oss definitivt. All mesighet var borta, nu öste vi på för fullt i alla lägen och det funkade, säger Annerstedt med ett brett leende.

 

Första set var jämnt fram till 14-14 när agnarna började skilja sig från vetet. Svenskarna tvingade thailändarna till några misstag och första set slutade 21-15.

 

Annerstedt/Johansson öppnade andra set lika starkt som de avslutade det första och rusade iväg till en 14-6-ledning. Sedan gick svenskarnas intensitet ner något och vid 16-12 tog de en time-out. Efter det var fokuset tillbaka och de hade matchboll vid 20-14 i ett andra set som slutade 21-17.

 

– Jag kunde inte låta bli att tänka på att vi kunde bli första svenska herrlag i final, men många kramar från min spelpartner lugnade mig, skrattar ”MJ, som Martin Johansson kallas.

 

Segern är historisk. Annerstedt, som tidigare spelat en semifinal, säger med sitt bredaste leende:

 

– Jag älskar att spela beachvolley!

 

Annerstedt/Johansson är nu inne på dag fyra och har hittills 6-1 i matcher i turneringen, med de båda kvalmatcherna inräknade. 

 

– Det är en ny erfarenhet, men inget är omöjligt. Det handlar om att jubla lagom och sedan behålla lugn och fokus och tackla den sista matchen på samma sätt som den första, säger coach Ulric Svensson.

 

I finalen väntar Jedrzej Brozyniak/Piotr Janiak, Polen.

Finalen startar klockan 09.00 nu på söndagsmorgonen svensk tid.

 

Finalen streamas här.

 

Resultaten finns här.Om Beach Center

Beach Center erbjuder sommarkänsla året runt i en inspirerande miljö med palmer, solljus och sand mellan tårna. Anläggningen drivs av Ipanema Beach AB som ägs av Sveriges största klubb för beachvolley, Göteborg Beach Volley Club. Vi arrangerar tävlingar, träningsgrupper, företagsevent, kickoff och konferenser. Beach Center ligger i expansiva Kviberg i Östra Göteborg, granne med Prioritet Serneke Arena och Kviberg Park Hotell. Varje år har anläggningen över 230.000 besökare. www.beachcenter.se


Kontaktperson

Anders Nordahl
Marknadsansvarig
Anders Nordahl