2020-03-13 13:02Nyheter

"Stek" och "MJ" vidare från gruppen på World Tour

Alexander Annerstedt och Martin Johansson under matchen mot Thailand på World Tour i Malaysia. Foto: Isabelle Beckman.Alexander Annerstedt och Martin Johansson under matchen mot Thailand på World Tour i Malaysia. Foto: Isabelle Beckman.

Alexander Annerstedt och Martin Johansson tog sig igenom gruppspelet via en seger och en förlust och är nu bland de tolv bästa på World Tour 1-star i Langkawi, Malaysia.

– Vi spelade bra när vi förlorade och dåligt när vi vann, konstaterar ”Stek” som Alexander också kallas.

 

I huvudtävlingens första omgång blev det tidig fredagsmorgon, svensk tid, förlust efter jobbiga 17-15 i tredje set till Thailands Kaewsai Dunwinit/Sukto Prathip.

– Vi spelade faktiskt väldigt bra mot Thailand, så det kändes helt ok, men de spelade fantastiskt bra i tredje set.

 

Senare under dagen, i vad som kallas förenklat gruppspel, var det vinna eller försvinna mot Malaysia i form av Yogeswaran/Herman.

– Matchen mot Malaysia var konstig. De drog ner oss i sin rytm och spelet var inte bra. Det kändes ett tag som pajasvolleyboll, men vi vann till slut ändå båda seten klart, berättar Alexander.

 

Segern innebär att Annerstedt/Johansson, båda från Göteborg Beachvolley Club, är klara för slutspelet som avgörs i singeleliminering. Tidig lördagsmorgon väntar en av beachvolleyns ”grand old men” i Japans 45-åring Koichi Nishimura som spelar med Daisuke Shibata.

 

Seger innebär kvartsfinal för vinnarlaget.

 

Resultaten följer du här.Om Beach Center

Beach Center erbjuder sommarkänsla året runt i en inspirerande miljö med palmer, solljus och sand mellan tårna. Anläggningen drivs av Ipanema Beach AB som ägs av Sveriges största klubb för beachvolley, Göteborg Beach Volley Club. Vi arrangerar tävlingar, träningsgrupper, företagsevent, kickoff och konferenser. Beach Center ligger i expansiva Kviberg i Östra Göteborg, granne med Prioritet Serneke Arena och Kviberg Park Hotell. Varje år har anläggningen över 230.000 besökare. www.beachcenter.se


Kontaktperson

Anders Nordahl
Marknadsansvarig
Anders Nordahl