2020-03-12 16:14Nyheter

Ingen viruspanik när GBC:are kvalade in till World Tour

Alexander Annerstedt kramar om sin partner Martin Johansson efter seger i kvalet under World Tour i Langkawi, Malaysia. Foto: Isabelle Beckman.Alexander Annerstedt kramar om sin partner Martin Johansson efter seger i kvalet under World Tour i Langkawi, Malaysia. Foto: Isabelle Beckman.

I norra Malaysia spelas beachvolleyns World Tour som om ingenting hänt.

Göteborgs BC:s Alexander Annerstedt och Martin Johansson vann båda sin kvalmatcher och är klara för huvudtävlingen tidig fredagsmorgon i Langkawis 1-star-tävling.

– Viruset känns avlägset. Nästa match gäller, berättar Alexander.

 

Kvalet gick som en dans för de båda GBC:arna. Annerstedt berättar:

Det var riktigt kul att få spela World Tour igen. Nu var vi mycket bättre förberedda än senast. Vi har hunnit med många bra träningspass utomhus och haft en bra uppladdning.

 

I första matchen blev det 21-19, 21-14 mot England i form av Sam Dunbavin/Harry Jones.

– Vi startade vi svagt, men vi kom in i det bättre och bättre, berättar svensken.

 

I andra kvalmatchen, om att gå in i main draw, blev det bekant motstånd i norska Stian Opsahl/Jonas Tomter.

– Den matchen genomförde vi riktigt bra. Mottag och pass satt bra, och transitionspelet fungerade allt bättre, säger Alexander efter 23-21, 21-17.

 

Han fortsätter:

 

– Det är väldigt varmt här i Langkawi så många lag har det tufft i värmen, men vi klarar oss väldigt bra hittills. Däremot möter vi Thailand i nästa match och de är ju hemma i de här förhållandena, till skillnad från de lagen vi mötte kvalet.

 

Spelarna som väntar i huvudtävlingen tidig fredagsmorgon, svensk tid, heter Kaewsai Dunwinit/Sukto Prathip.

– Det känns ändå bra och vi borde ha bra chans mot dem.

 

Alexander är inte speciellt bekymrad över det samtalsämne som numera dominerar stora delar av världen.

 

– Här i Malaysia och Thailand är inte coronaviruset någon stor grej än. Jag hör i princip ingen tala om det. Allt jag hört har bara handlat om vilken kaos det är i Europa. För mig känns viruset avlägset och jag är bara fokuserad på nästa match.

 

Annerstedts virustaktik lyder:

 

– Det tjänar ingenting till att fundera på coronaviruset. Blir jag sjuk blir jag sjuk. Jag kommer inte lyckas undvika det genom att oroa mig och få panik.

 

Följ resultaten här.

På damsidan lyckades Sara Malmström/Talar Kirkor inte kvala in efter förlust i en jämn kvalmatch mot Finlands Metsäkoivu/Metsäkoivu. Via 15-12 i tredje set tog sig finskorna till main draw. Malmström/Kirkor blev 9:a förra veckan på World Tour 1-star i Guam där de var direktkvalificerade till huvudtävlingen.

Även Karin Backström/Malin Bergholm är från GBC och är just nu ute på sitt första Wolrd Tour-äventyr. Det blev förlust i enda kvalmatchen i Langkawi. Japan (Kahu/Reika) vann med 21-19, 21-13.Om Beach Center

Beach Center erbjuder sommarkänsla året runt i en inspirerande miljö med palmer, solljus och sand mellan tårna. Anläggningen drivs av Ipanema Beach AB som ägs av Sveriges största klubb för beachvolley, Göteborg Beach Volley Club. Vi arrangerar tävlingar, träningsgrupper, företagsevent, kickoff och konferenser. Beach Center ligger i expansiva Kviberg i Östra Göteborg, granne med Prioritet Serneke Arena och Kviberg Park Hotell. Varje år har anläggningen över 230.000 besökare. www.beachcenter.se


Kontaktperson

Anders Nordahl
Marknadsansvarig
Anders Nordahl