2022-10-07 11:15Pressmeddelande

Nordeuropeiska beachvolleytouren äntligen tillbaka i Göteborg!

Foto: Johanna SvenssonFoto: Johanna Svensson

4-6 november återvänder nordeuropeiska mästerskapen i beachvolley till Beach Center i Göteborg för säsongens sista deltävling när Nevza Beach Sweden avgörs!

I dag blev det officiellt! I början av november kliver totalt 32 av Nordeuropas bästa beachvolleylag (16 dam, 16 herr) ner i sanden i Beach Center, världens största beachvolleyhall, för att göra upp om ära och prispengar i årets sista NEVZA-deltävling i beachvolley.

- Det känns väldigt bra att vi med kort varsel har lyckats få till den här tävlingen i samarbete med Göteborg Beachvolley Club. Den ger möjlighet för svenska spelare att skaffa sig värdefull internationell erfarenhet på hemmaplan och förhoppningsvis inspirerar den fler att vilja tävla internationellt i framtiden, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

”Extra taggade!”

Bland de tävlande kommer vi se flera svenska lag, varav några troligen representerar just GBC.

- På grund av pandemin har det nu gått ett par år sedan vi arrangerade en internationell turnering. Det har varit en viss tomhet för både oss som lokal arrangör och bland våra spelare, så vi är extra taggade och ser väldigt mycket fram emot att bjuda in spelarna till Göteborg, säger Sandra Krook, tournament director på GBC.

- Vi arbetar på sikt för att få fler internationella beachvolleytävlingar till Sverige och det här är ett bra steg tillsammans med GBC för att bygga upp den arrangörskompetens som i så fall kommer krävas framöver, fortsätter Simon Dahl.

Svensk beachvolley på frammarsch

De svenska framgångarna internationellt har varit många och stora under de senaste åren, både på elit- och ungdomsnivå. Världsstjärnorna David Åhman och Jonatan Hellvig, som sensationellt kröntes till Europamästare så sent som i augusti, sticker givetvis ut med både många triumfer och en spektakulär spelstil.

Även på NEVZA-nivå har det skördats mängder av blågula framgångar genom åren. Juli månads turnering i Oddannesand, Norge, var dock den första turneringen på länge, efter ett nära tre år långt uppehåll på grund av pandemin. På damsidan placerade sig hela fyra svenska lag bland topp nio, där tvillingsystrarna Sanna och Tina Thurin var allra bäst med bronspengen de fick med sig hem till Sverige.

Inte konstigt att hoppet om ytterligare svenska medaljer är stort när det nu vankas nordeuropeisk tourtävling på hemmaplan!

Anmälan är öppen! På den här sidan kan du läsa mer om hur du går till väga.


Fakta: Nevza Beach Sweden
Datum: 4-6 november
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Lokal arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Antal lag: 16 dam, 16 herr
Prispengar: 1500 euro / klass

Om NEVZA
NEVZA (The North European Volleyball Zonal Association) utgör samlingsorganisationen för de nordeuropeiska volleybollförbund som är anslutna till Europeiska Volleybollförbundet (CEV). Inom ramen för NEVZA samverkar förbunden och arrangerar tävlingar inom både beachvolley och volleyboll för såväl landslag som klubblag på ungdoms- och seniornivå.


Om Beach Center

Beach Center erbjuder sommarkänsla året runt i en inspirerande miljö med palmer, solljus och sand mellan tårna. Anläggningen drivs av Ipanema Beach AB som ägs av Sveriges största klubb för beachvolley, Göteborg Beach Volley Club. Vi arrangerar tävlingar, träningsgrupper, företagsevent, kickoff och konferenser. Beach Center ligger i expansiva Kviberg i Östra Göteborg, granne med Prioritet Serneke Arena och Kviberg Park Hotell. Varje år har anläggningen över 230.000 besökare. www.beachcenter.se


Kontaktperson

Anders Nordahl
Marknadsansvarig
Anders Nordahl
Sandra Krook
Tournament director
Sandra Krook

Relaterade nyheter