2019-07-01 09:14Pressmeddelande

Sverige vinner brons på U20-EM i Göteborg

brons på U20-EM

I mästerskapet som spelades från Beach Center i Göteborg tog den svenska duon Joel Andersson/Alfred Brink brons efter att ha besegrat Cypern i två raka set i söndagens match om tredjeplatsen.

En svensk medalj i hemmamästerskapet. Det blev resultatet av årets U20-EM. Joel Andersson och Alfred Brink, en nykomponerad duo inför denna säsong, gick obesegrade ur gruppspelet och ända fram till semifinalen som spelades på söndagsförmiddagen. Väl där var Tyskland för starka för Norsjö VBK’s Andersson och Engelholm VS’ Alfred Brink som istället fick ladda om för match om brons.

I bronsmatchen var det Cypern och Siapanis/Savvides stod för motståndet. Sverige startade matchen betydligt aggressivare än tidigare förlusten mot Tyskland och visade att de ville avsluta mästerskapet med en vinst inför hemmapubliken. Första setet vanns med 21-17 och bronsmedaljen var endast ett set bort. Den unga duon lyckades hålla nerverna i styr i den 29-gradiga värmen och startade lika aggressivt från centercourt i Beach Center. Cypern hängde inte riktigt med de starka svenskarnas forcering mot slutet och när setet slutade 21-15 betydde det brons för Sverige.

 

De hade pratat på förhand om att avsluta starkt och revanschera sig för semifinalförlusten.
- Vi ville studsa tillbaka från en mindre bra insats imorse och kände att vi ska ta det här bronset och vi ska göra en riktigt bra match och vara aggressiva. Vi ville känna att vi var nöjda med matchen efteråt, sa Andersson.

Duon blev minst sagt nöjda med en medalj runt halsen och familj och vänner påhejandes runtomkring tillsammans med publiken på Beach Center. Hur man firar ett vunnet brons på hemmaplan?

- Jag vill ha glass, utbrast Brink.

- En segerglass blir det, skrattade Andersson.

Tredjeplatsen kneps alltså av Andersson/Brink och med sig på podiumet skulle de ha tyskarna som slog ut dem samt Nederländernas de Groot/Immers. Inför fullsatta läktare var det till slut Nederländerna som segrade i mästerskapet medan tyskarna fick ta emot silvermedaljen.

På damsidan var det åter Nederländerna i final då Schoon/Van Driel, vinnarna från världstourtävlingen i Göteborg tidigare i år, skulle möta den ryska duon Bocharova/Voronina. Det blev inte en favorit i repris på centercourt i Beach Center för Schoon/Van Driel som fick se sig besegrade denna gång. Ryssland klev högst upp på pallen och tredjeplatsen gick till Spanien och Álvarez M/Moreno. Störst jubel under prisceremonin fick såklart de svenska segrarna som fick kliva in på Beach Center en sista gång under årets U20-mästerskap.

Svensk volleyboll önskar tacka alla deltagande lag samt Göteborg Beachvolley Club, alla funktionärer och publik för fantastiskt engagemang och arbete under den gassande solen. Det första europeiska mästerskapet på svensk mark blev ett minnesvärt sådant.

Foto: Robert Boman.Om Beach Center

Beach Center erbjuder sommarkänsla året runt i en inspirerande miljö med palmer, solljus och sand mellan tårna. Anläggningen drivs av Ipanema Beach AB som ägs av Sveriges största klubb för beachvolley, Göteborg Beach Volley Club. Vi arrangerar tävlingar, träningsgrupper, företagsevent, kickoff och konferenser. Beach Center ligger i expansiva Kviberg i Östra Göteborg, granne med Prioritet Serneke Arena och Kviberg Park Hotell. Varje år har anläggningen över 230.000 besökare. www.beachcenter.se


Kontaktperson

Anders Nordahl
Marknadsansvarig
Anders Nordahl