2023-11-02 13:13Pressmeddelande

Nordeuropeiska touren i beachvolley avgörs i helgen

Martin Appelgren.jpgMartin Appelgren som tävlar tillsammans med Alexander Annerstedt är högst rankade lag på herrsidan.

Den beachvolley-intresserade har väldigt många anledningar att befinna sig i Beach Center under helgen. Spelare från alla delar av Sverige kommer att drabbas samman i diverse olika tävlingsklasser från nybörjare till strax under elit, juniorer och mixed. Och som om det inte vore nog kommer den nordeuropeiska touren (NEVZA) att avgöras samtidigt, där proffsen gör upp om ära samt viktiga internationella rankingpoäng.

Arrangerande GBC (Göteborg Beachvolley Club) ställer upp med en mängd intressanta konstellationer i tävlingen. Några radarpar och, som alltid den här tiden på året, några nya partnerskap. Vi har tagit oss ett snack med klubbens elittränare, Elvir Rakovic, tränare för många av de svenska spelarna som kvalificerat sig till tävlingen. 

Arrangerande klubbens elittränare, Elvir Rakovic, ser fram emot helgens tävling i Beach Center.

Arrangerande klubbens elittränare, Elvir Rakovic, ser fram emot helgens tävling i Beach Center.

– Halloweenhelgen på Beach Center är nog höstens höjdpunkt för mig. Den ger ett första kvitto på träningen under hösten samt viktig info kring vad vi behöver jobba vidare på. Även i år kommer vi att få se många elitspelare från GBC representera Sverige på NEVZA. Från rising stars till spelare med mängder av rutin och meriter, säger Elvir.

saramalmströmgbc5.jpg

Sara Malmström är en av turneringens stora stjärnor. I helgen tävlor hon tillsammans med Hulda Rudberg.

– På herrsidan blir det roligt att se Stefan (Andreasson) och Anton (Andersson). De avslutade ju sommarsäsongen starkt och kände även på internationellt spel med mersmak. De har spelat tillsammans länge och har en mycket hög högsta nivå. Jag tror att vi får se ett ännu mer varierat spel än tidigare från dessa grabbar och de kan bli en svår nöt att knäcka.

Stefan Andreasson

Stefan Andreasson

Annars är ju SM-guldmedaljören Jakob (Wijk Tegenrot) alltid sevärd med sin bollkontroll och speed. Denna helgen för första gången någonsin i tävlingssammanhang i par med Alexander Herrmann, GBC:s pålitlige ”traktor” som växlat upp något under hösten. Två spelare med massor av rutin men helt oprövade som lag, avslutar han.

Alexander Herrman beachvolley

Alexander Herrman deltar i tävlingen. Den här gången tillsammans med SM-guldmedaljören Jakob Wijk Tegenrot.

Den nordeuropeiska touren är ett ypperligt tillfälle för den svenska eliten att mäta sig med lag från andra länder, samt en språngbräda mot internationellt spel eftersom att poängen lagen tillskansar sig även kan användas för att komma in på Beach Pro Tour (världstouren).

Hulda Rudberg

Hulda Rudberg är tillsammans med Sara Malmström rankade 2:a inför tävlingen.

Spindeln i nätet, och tillika projektledare för dessa arrangemang, heter Sandra Krook, och hon har vid det här laget god rutin när det kommer till att rodda internationella tävlingar. Nytt för de senaste tävlingarna är att publiken kan betala inträde om de vill, och pengarna går oavkortat till GBC:s elitsatsning.

– Vi hoppas många vill komma till Beach Center och kolla på grym beachvolley med grymma spelare. Det kostar inget att kolla men vi uppmanar alla besökare att swisha en valfri peng för att stötta eliten och våra tävlingar, säger Sandra. 

Tävlingens projektledare

Sandra Krook är projektledare för Neva Beach Sweden 2023.

Andra GBC-par med partners som kommer till start är:
Malin Bergholm / Louise Månesköld
Victoria Sahlberg / Ania Mierzejewska
Sara Malmström / Hulda Rudberg
Klara Ribom / Fanny Åhman (Stöcke IF)
Martin Appelgren / Alexander Annerstedt
Rasmus Boström / Finn Aldén Joyce

Blockaren visar paralellt block i försvar

Massor av lag tävlar hela helgen i Beach Center. Tävlingen inleds fredag vid lunchtid och avslutas på söndagen. Vi kan se fram emot en helg med otroligt mycket beachvolleyboll från tidig morgon till sen kväll under Beach Centers tak.

NEVZA Göteborg
3 november: gruppspel
4 november: åttondelar och kvartsfinaler
5 november: semi och medaljmatcher
16 herr- och 16 damlag från Sverige, Norge, Danmark, Finland och England
NEVZA är en förkortning av “North European Volleyball Zonal Association.

Så följer du tävlingen!

Nevza Beach Sweden upplevs bäst på plats i Beach Center i Göteborg. Besökande publik ska visa upp medhavd väska vid entré till anläggningen.

Tävlingen livestreamas också från början till slut på nya volleytv.se! Sändningar levereras från fyra banor tävlingen igenom. Befintliga kunder kan se alla matcher utan extra kostnad.

Du som vill bli kund kan enkelt skapa konto och köpa access här!


Följ Svensk volleyboll på Facebook och Instagram för uppdateringar. Rapport publiceras på volleyboll.se efter turneringens slut.


Spelschema och resultat uppdateras löpande på den här sidan!  

Fakta: Nevza Beach Sweden
Datum: 3-5 november
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Lokal arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Antal lag: 16 dam, 16 herr
Länkar:
Officiell turneringssajt med spelschema och resultat!
- Streaming: www.volleytv.se


Om NEVZA
NEVZA (The North European Volleyball Zonal Association) utgör samlingsorganisationen för de nordeuropeiska volleybollförbund som är anslutna till Europeiska Volleybollförbundet (CEV). Inom ramen för NEVZA samverkar förbunden och arrangerar tävlingar inom både beachvolley och volleyboll för såväl landslag som klubblag på ungdoms- och seniornivå.Om Beach Center

Beach Center erbjuder sommarkänsla året runt i en inspirerande miljö med palmer, solljus och sand mellan tårna. Anläggningen drivs av Ipanema Beach AB som ägs av Sveriges största klubb för beachvolley, Göteborg Beachvolley Club. Vi arrangerar tävlingar, träningsgrupper, företagsevent, kickoff och konferenser. Beach Center ligger i expansiva Kviberg i Östra Göteborg, granne med Prioritet Serneke Arena och Kviberg Park Hotell. Varje år har anläggningen över 230.000 besökare. www.beachcenter.se


Kontaktperson

Anders Nordahl
Marknadsansvarig
Anders Nordahl
Sandra Krook
Tournament director
Sandra Krook