2019-04-20 06:58Pressmeddelande

Alla tre GBC-herrlagen vann i sina öppningmatcher

World Tour på Beach Center kunde knappast börjat bättre för Göteborg Beachvolley Clubs herrar.

Hela ”startsexan” öppnade med segrar mot Japan, Tyskland respektive Italien.

– Galet bra start, säger Alexander Herrmann.

Låt oss ta det i tur och ordning med fokus på GBC som utgör fyra och ett halvt av de totalt elva svenska lagen i den pågående World Tour-tävlingen i Kviberg.

Under skärtorsdagens kval inledde GBC-tjejerna Isabelle Påhlsson och Rebecka Dahlgren med att förlora mot Lovsin/Lovsin, Slovenien. Därmed var äventyret över för dem.

Men under eftermiddagen kom den första segern någonsin på World Tour för både Linus Frantzich och Martin Johansson. Linus har försökt tre gånger förut, men för ”MJ” var det dessutom debut i sådana här sammanhang – med seger direkt.

Och sättet de vann på var inte nådigt. Övertygande 21-10, 21-12 blev det mot Shimizu/Momo från Japan. Segern betydde match om att gå in i huvudtävlingen och där, i matchen mot Tysklands Sowa/Pfretzschner, började det precis lika övertygande med 21-11 i första set, men tyskarna vände och vann de efterföljande två seten med 21-17, 15-11

Matchen hade ett längre avbrott i slutet av andra set när tysken Sowa fick en tå ur led, men med tån tillbaka på plats blev det till slut tyskarna som tog platsen i huvudtävlingen.

När main draw inleddes under långfredagen blev det för de fyra damlagen idel svenska förluster, inklusive för GBC:s Sigrid Simonsson som tillsammans med Hanna Hellvig förlorade den inledande gruppspelsmatchen mot Makhno/Makhno, Ukraina med 21-17, 21-14.

Även andra matchen mot Duda/Lodej, Polen, blev för svår efter 21-17, 21-13 till polskorna. Slutspelat för ”Sigge”, därmed.

Men däremellan revs det ner applåder och glädjerop från publiken i Beach Center.

GBC:s Alexander Herrmann/Ludvig Simonsson vann nämligen sin öppningsmatch i main draw mot turneringens andra-seedade lag, Dollinger/Kulzer från Tyskland. Det blev en svängig match som GBC:arna vann med 21-15, 13-21, 15-11.

GBC:s Ludvig Simonsson i tryckduell mot Armin Dollinger, Tyskland. Foto: Johanna Svensson.

GBC:s Ludvig Simonsson i tryckduell mot Armin Dollinger, Tyskland. Foto: Johanna Svensson.

 

– Det såg mörkt ut i andra set, men vi krigade och krigade och det lönade sig, säger Herrmann om den sensationella segern.

Och en stund efter det lyckades nästa GBC-herrlag Martin Appelgren/Alexander Annerstedt vinna en maratonrysare över Italiens Windisch/Cottafava med 29-27, 17-21, 20-18 där de räddade ett par matchbollar mot sig.

– Vi gillar beachvolley. Det är därför vi spelar så länge, säger Annerstedt med ett leende en stund efter matchen.

Även om ett lag åkte ut i den andra matchen i kvalet så innebär det här att alla de tre herrlagen från GBC vann sina öppningsmatcher i tidernas första World Tour-tävling i Sverige.

– Det här hade vi inte kunna drömma om. Bra start, men ändå bara en start. Vi har bara börjat den här turneringen. I morgon blir det fler matcher och det är Lettland jag och Ludde har fokus på nu, säger Herrmann.

De andra svensklagen på herrsidan, Tholse/Jonsson och Åhman/Hellvig, förlorade sina öppningsmatcher mot Vitryssland respektive Turkiet, men alla fyra svensklagen spelar vidare i sina grupper som fortsätter under lördagen.

Under fredagskvällen kom ytterligare en svensk seger i damernas sista gruppspelsomgång när Camilla Nilsson/Sofia Ögren vann över Israels Starikov/Dave. Nilsson/Ögren är därmed enda svensklag kvar i turneringen på damsidan.

Spelet inleds med fyra herrmatcher på lördagen. Herrmann/Simonsson möter Regza/Smedins, Lettland kl 09.50 och Appelgren/Annerstedt möter Ikeda/Shiratori, Japan kl 11.30.

Läs mer om tävlingen här

 


Om Beach Center

Vi erbjuder sommarkänsla året runt i en inspirerande miljö med palmer, solljus och sand mellan tårna. Anläggningen drivs av Ipanema Beach AB som ägs av Sveriges största klubb för beachvolley, Göteborg Beach Volley Club. Vi arrangerar tävlingar, träningsgrupper, företagsevent, kickoff och konferenser. Beach Center ligger i expansiva Kviberg i Östra Göteborg, granne med Prioritet Serneke Arena och Kviberg Park Hotell. Varje år har anläggningen över 230.000 besökare. www.beachcenter.se

Kontaktperson

Anders Nordahl
Marknadsansvarig
Anders Nordahl