2024-06-13 14:13Pressmeddelande

Beachvolleyeliten intar Beach Center till helgen

Sara MalmströmSara Malmström, SBT Göteborg 2023. Foto: Robert Boman

Nu i helgen smäller det! Det är elitens tur att kliva upp på scenen i Beach Center SBT 5*, sommarens stora Elittävling i Göteborg.

Det bjuds på finfin beachvolley på Beach Centers Riviera denna helg. Ett intressant namn på startlistan är bland annat Fanny Åhman, vår OS-spelande David Åhmans syster. Hon och partnern Isabelle Reffel är högst rankade på damsidan och kommer att slåss mot hemmaspelande Malin Bergholm/Louise Månesköld samt Hulda Rudberg/Sara Malmström som är rankade tvåa och trea i startfältet.

På herrsidan har vi lite internationell prägel i 210 cm långa Chris Gregory, hemmahörande i England, som spelar med GBC:s Martin Appelgren. Laget är rankade på andra plats i turneringen och kan säkert vara med och fajtas om medaljerna. Högst rankade på herrsidan är GBC-spelarna Alexander Annerstedt/Jakob Tegenrot.

Spännande matcher kommer att avlösa varandra på våra fyra spelbanor i denna tävling med 16 lag per klass. I startfältet som helhet hittar vi 33 GBC-spelare, varav 19 damer och 14 herrar. I topp tre på både dam- och herrsidan hittar vi två lag med GBC:are vilket känns väldigt kul vid en hemmatävling.

Till Startfältet

Om Swedish Beach Tour (SBT)

SBT:s elittour reser varje år land och rike runt till underbara svenska sommarstäder. Där gör Sveriges främsta lag gör upp om ära, prispengar och stora mängder rankingpoäng på en inramad centercourt som blir en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

SBT utgör grunden i Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem för beachvolley, som rymmer tävlingar för alltifrån nybörjare och glada amatörer, hela vägen upp till spelare som satsar mot svensk elit och internationell karriär. SBT består av totalt fem tävlingsnivåer och liknar i mångt och mycket ett seriesystem med en tydlig utvecklingsstege för både spelare och arrangörer. De olika tävlingsnivåerna särskiljs med stjärnor från 1-5, där antalet stjärnor markerar nivån på tävlingen; ju fler stjärnor, desto högre nivå. 4- och 5-stjärniga tävlingar ingår i elittouren.

LÄNKAR

Swedish Beach Tour - officiell hemsida
Beach Center
Göteborg Beachvolley Club


Om Beach Center

Beach Center erbjuder sommarkänsla året runt i en inspirerande miljö med palmer, solljus och sand mellan tårna. Anläggningen drivs av Ipanema Beach AB som ägs av Sveriges största klubb för beachvolley, Göteborg Beachvolley Club. Vi arrangerar tävlingar, träningsgrupper, företagsevent, kickoff och konferenser. Beach Center ligger i expansiva Kviberg i Östra Göteborg, granne med Prioritet Serneke Arena och Kviberg Park Hotell. Varje år har anläggningen över 230.000 besökare. www.beachcenter.se


Kontaktperson

Sandra Krook
Tournament director
Sandra Krook